preskoči na sadržaj

Osnovna škola Ivana Zajca Rijeka

Login
Tražilica
Kalendar
« Prosinac 2024 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
25 26 27 28 29 30 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31 1 2 3 4 5
Prikazani događaji

Katalog knjižnice

Dom mladih

 

eTwinning school

e-Dnevnik

Instagram

@osivanazajca

Brojač posjeta
Ispis statistike od 26. 5. 2013.

Ukupno: 1295572
Ovaj mjesec: 6205
Ovaj tjedan: 321
Danas: 19
Vijesti
Povratak na prethodnu stranicu Ispiši članak Pošalji prijatelju
TJEDAN ZDRAVOG DORUČKA U 2. A I 2. B RAZREDU
Autor: Patrik Fabijanić, 16. 10. 2022.

2.a razred obilježio je Tjedan zdravog doručka od 10.do 14.listopada. Projekt je organizirao Hrvatski zavod za javno zdravstvo , a ovogodišnji naziv je bio 3,2,1 kreni – Priprema, pozor, pojedi! Osim zdravog doručka, koji se sastojao od svježeg povrća i voća, učenici 2.a sa svojom su učiteljicom provodili niz aktivnosti. Odabrali su jednu namirnicu, ilustrirali je te istražili zanimljivosti o njoj. Saznali smo da se rajčice nazivaju i američkom jabukom, mrkva gotovo cijela sadrži vodu, a jaju treba 24-36 sati da nastane. Šaljivim nazivima Mandarina balerina, Vitaminski hulk, Jajolino  i sl., doručak smo učinili još zabavnijim i privlačnijim te sa usvojenim zdravim navikama nastavljamo i dalje.

Učenici 2. b razreda, u razdoblju od 10. do 14. listopada, priključili su se projektu Tjedan zdravog doručka koje je organizirao Hrvatski zavod za javno zdravstvo u sklopu projekta Živjeti zdravo, a povodom Svjetskog dana hrane.

Cilj projekta je podizanje svjesnosti o važnosti nutritivno bogatog doručka za svako školsko dijete usvajanje pravilnih prehrambenih navika kod djece i mladih, odnosno od rane životne dobi.

Ovogodišnji naglasak bio je na uvođenju povrća u bilo kojem obliku u doručak.


Učenici 2. B razreda, kao i njihovi roditelji, bake, djedovi i ostali članovi obitelji, spremno su se odazvali pozivu na sudjelovanje u projektu te su svakoga dana donosili doručak, odnosno marendu u kojoj se našlo i voća i povrća. Učenici opisivali što imaju za marendu i zašto je to zdrava marenda.

Posebno je  svečano bilo u petak, kada smo projekt okončali zajedničkim doručkom. 





[ Povratak na prethodnu stranicu Povratak | Ispiši članak Ispiši članak | Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju ]
preskoči na navigaciju