preskoči na sadržaj

Osnovna škola Ivana Zajca Rijeka

Login
Kalendar
« Listopad 2024 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
30 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
Prikazani događaji

Katalog knjižnice

Dom mladih

 

eTwinning school

e-Dnevnik

Instagram

@osivanazajca

Brojač posjeta
Ispis statistike od 26. 5. 2013.

Ukupno: 1278988
Ovaj mjesec: 5600
Ovaj tjedan: 1850
Danas: 114
Vijesti
Povratak na prethodnu stranicu Ispiši članak Pošalji prijatelju
Sedmaši i tiramisù: šećer pred kraj nastave
Autor: Koraljka Mahulja-Pejčić, 12. 6. 2024.

 Dana 11. lipnja 2024. godine, učenici 7.a razreda koji pohađaju izvannastavnu aktivnost Gastro viaggi in Italia (Tia Toić, Marija Zubić, Ivan Simcich, Lorena Cvek, Klara Fabijanić i Emir Jugo) i maestra Danijela,  pripremili su najpoznatiji talijanski kolač - tiramisù! TIRAMISÙ su pripremili u čašama s dva okusa: naranča i kakao. Kada se je kolač dovoljno ohladio, učenici su prošetali školom i svakog djelatnika škole počastili jednom čašom kolača. Stoga su naši degustatori (svi djelatnici Škole i poneki učenici), mogli izabrati koji im se okus više dopada. Za pripremu ovog kolača, svi su nam dali ocjenu 5+! Jako im se svidio desert.

U sklopu izvannastavne aktivnosti Gastro viaggi in Italia, učenici su cijele školske godine bili jako vrijedni i aktivni, redovno su pohađali izvannastavnu aktivnost i napravili nekoliko projekata. Kroz školsku godinu, učenici su izradom plakata obilježili Tjedan talijanske kuhinje, potom su u blizini božićnih praznika istražili legendu te izradili plakat o najpoznatijem božićnom kolaču – panettonu. Kroz cijelu godinu izrađivali su projekt (plakat) o tipičnim talijanskim jelima pojedinih pokrajina, načinima kako se priprema i njegovu popularnost u svijetu. Zatim, kako bi obilježili Svjetski dan pizze,  odlučili su u školi pripremiti originalnu talijansku pizzu – mirisi pizze širili su se školskim hodnicima cijeli dan! Za sami kraj nastave, kao šećer na kraju, bio je upravo tiramisù.

Našu pripremu kolača zabilježili smo i fotografijama koje možete pogledati u nastavku.

maestra Danijela

 

 






[ Povratak na prethodnu stranicu Povratak | Ispiši članak Ispiši članak | Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju ]
preskoči na navigaciju